جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
ساعت : ۰۹:۰۷
کد خبر: ۱۰۵۹۲۶
|
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۹
مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۲ عنوان کرد

فرهنگ بخشنامه‌پذیر نیست، برنامه‌پذیر است

مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۲ گفت: ابلاغ دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌هایی که قابلیت اجرای آن بسیار کم است، یک سیاست‌گذاری غلط محسوب می‌شود، چرا که فرهنگ بخشنامه‌پذیر نیست، ولی برنامه‌پذیر است.
مصطفی بیات مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۲ و رییس فرهنگ‌سرای عترت در مقطع دکتری رشته علوم سیاسی تحصیل کرده است. او از سال ۸۴ وارد سازمان شده و در بخش‌های گوناگون مانند حوزه ریاست، بسیج، مناطق ۶، ۱۱، ۲۱ و ۲۲، فرهنگ‌سراهای انقلاب اسلامی، فناوری اطلاعات و شفق و خانه فرهنگ شمشیری و شیخ هادی حضور داشته است. 

وی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی «فرهنگ و هنر» درباره دغدغه اصلی‌اش به عنوان مدیر فرهنگی هنری عنوان کرد: مهم‌ترین دغدغه فرهنگی من تغییر رفتار فرهنگی شهروندان به رفتار مطلوب و مناسب در ام‌القرای جهان اسلام است. رفتاری که منطبق بر منویات مقام معظم رهبری ، آرمان‌ها، ارزش‌ها، اهداف چشم‌انداز نظام مقدس، رویکردهای شهرداری تهران و اهداف ۱۷ گانه سازمان فرهنگی هنری و مورد رضایت خداوند متعال باشد. 

بیات با اشاره به مهم‌ترین نیازهای فرهنگی منطقه ۱۲ گفت: نیازهای فرهنگی منطقه ۱۲ در ارتباط با سایر نیازها و عمدتاً در سه حوزه انضباط شهری، آسیب‌های اجتماعی و کالبد شهری تعریف می‌شود. منطقه ۱۲ به ویژه بازار، جزو مناطق پر رفت و آمد شهر تهران محسوب می‌شود. وجود تعداد زیادی از گروه‌های آسیب‌پذیر از جمله باربران، دستفروشان، موتورسواران، معتادان و حضور قهوه‌خانه‌ها در خور توجه است، لذا برنامه‌ریزی و داشتن برنامه‌های خلاق و جذاب فرهنگی و هنری می‌تواند مؤثر باشد.

وی از انجام اقداماتی برای برآورده کردن این نیازها خبر داد و افزود: رصد مستمر رفتارهای فرهنگی شهروندان منطقه ۱۲ و انجام پژوهش‌ها و مطالعات نوبه‌ای و فعالیت‌های آماری برای دستیابی به اطلاعات لازم برای برنامه‌ریزی فرهنگی، حمایت از مساجد و حسینیه‌های پرتعداد موجود در منطقه و مشارکت طلاب جوان در اجرای برنامه‌های فرهنگی، استفاده از ظرفیت‌های مذهبی منطقه از جمله امامزاده اسماعیل و امامزاده یحیی برای تبدیل این مراکز به مهم‌ترین پاتوق‌های فرهنگی برای تغییرات محله، راه‌اندازی اخیر فرهنگ‌سرای یاریگران زندگی برای مقابله با معضل اعتیاد در منطقه ۱۲ و انجام مستمر مشاوره‌های روانشناسی به منظور تأمین سلامت روحی، روانی و معنوی ساکنان از جمله این اقدامات بوده است. 

مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۲ فعالیت‌های فرهنگ‌سرای عترت را در راستای اهداف ۱۷ گانه سازمان دانست و بیان کرد: ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی، هویت دینی و انقلابی و ملی، گسترش روحیه ایثار، ترویج اقامه نماز و بهره‌برداری از متون مرجع دینی در زندگی روزمره با محوریت قرآن کریم، مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمن، آشنایی شهروندان با زندگی و تفکر مفاخر و بزرگان دفاع مقدس و جریان مقاومت، تقویت روحیه استکبارستیزی، و ارتقای همبستگی اجتماعی بر اساس هویت ملی محله‌ای با بهره‌مندی از ظرفیت‌های هنری برخی راهبردهای این فرهنگ‌سرا در راستای اهداف سازمان فرهنگی هنری است. 

بیات تعدادی از فعالیت‌های فرهنگ‌سرای عترت را برشمرد و گفت: تعظیم شعائر و برگزاری مراسم و مناسبت‌های مذهبی، انقلابی و ملی در میدان امام حسین(ع)، معرفی میراث فرهنگی و معنوی منطقه ۱۲ تهران و تلاش در راستای احیای هویت تاریخی قلب تهران در تعامل با شهرداری منطقه، حضور در فضای مجازی و برگزاری مراسم نکوداشت و پاسداشت مقام شامخ شهدا و ایثارگران  بخشی از فعالیت‌های فرهنگ‌سرای عترت در منطقه ۱۲ بوده است. 

وی در پایان با اشاره به موانع و مشکلات اجرای برنامه‌های فرهنگی هنری افزود: ضعف برنامه‌ها و نبود نگرش متوازن به مخاطب، تعامل نامناسب سازمان‌های فرهنگی با یکدیگر و هدر رفتن بودجه‌های فرهنگی، توقع اشتباه نتیجه دادن یک فعالیت فرهنگی در کوتاه‌مدت، انتخاب زبان نادرست در انتقال مفاهیم فرهنگی، تدوین برنامه‌های فرهنگی بدون مشارکت گیرندگان پیام، نسخه‌نویسی و نگرش دستورالعملی در حوزه فرهنگ، کم‌توجهی به فناوری‌های در حال رشد فرهنگی در برنامه‌ریزی فرهنگی، ناتوانی در به‌کارگیری ظرفیت‌های فرهیختگان و هنرمندان، فدا شدن کیفیت برای کسب کمیت، عدم نگرش درست و دقیق به نحوه تعمیق معرفت دینی و تقویت نگرش معطوف به معنویت و کمبود منابع، بودجه و اعتبارات مالی لازم و یا عدم تخصیص متوازن بودجه از جمله مشکلات و آسیب‌های فعالیت‌های فرهنگی است. توجه به این نکته ضروری به نظر می‌رسد که ابلاغ دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌هایی که قابلیت اجرای آن بسیار کم است، یک سیاست‌گذاری غلط محسوب می‌شود، چرا که فرهنگ بخشنامه‌پذیر نیست، ولی برنامه‌پذیر است. 

خبرهای مرتبط
نظر شما